Іпотеку хочуть врятувати

Середа, 17 вересня 2008, 09:58

Державні фінансові установи "Укрексімбанк", "Ощадбанк" і Державна іпотечна установа (ДІУ) увійдуть до єдиного пулу, що дасть можливість у 2009 році залучити на зовнішньому ринку до 18 млрд. грн. для фінансування розвитку іпотеки в Україні.

Про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в ході презентації проекту держбюджету-2009 у вівторок, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"Ми об'єднуємо їх в один пул, і даємо їм можливість на світових ринках узяти в шість разів більше дешевих грошей, ніж їхній статутний капітал, і ці гроші будуть складати до 18 млрд. грн.", - сказала вона.

За словами Прем'єра, у рамках пулу населення країни зможе залучати іпотечні кредити на 25-30 років з мінімізованим першим внеском і під низькі відсотки.

Реклама:

Крім того, Голова уряду відзначила, що боротьба з корупцією, бюрократією, а також реалізація державної іпотечної програми дозволить скоротити вартість житла.

Говорячи про підготовку до проведення в Україні й Польщі чемпіонату Європи з футболу у 2012 році (Євро-2012), Тимошенко відзначила, що на реалізації цих планів може негативно відбитися "політичний хаос" у країні, хоча зведення інфраструктурних об'єктів вже здійснюється.

"Ми удвічі збільшуємо видатки на Євро (з держбюджету на Євро-2012) і вони досягнуть 13,5 млрд. грн... Я знаю, що до Євро ми з вами будемо блискуче підготвлені", - засвідчила Прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: