"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна посідає 57 місце у світі з конкурентоспроможності галузі IT

Вівторок, 16 вересня 2008, 18:04

2008 року Україна зайняла 57 місце у світі за індексом конкурентноспроможності галузі ІТ, поступившись однією позицією в порівнянні з 56 місцем у рейтингу за 2007 рік.

Про це повідомляється в доповіді за результатами дослідження, проведеного Economist Intelligence Unit за замовленням BSA (Асоціації виробників програмного забезпечення).

Згідно з даними дослідження, що проводяться для 66 країн світу, українські науково-дослідна сфера й ІТ інфраструктура все ще залишаються одними з найменш розвинених у світі.

Якщо зрівняти отримані дані 2007 року, то провідна двадцятка країн в галузі IT майже не перетерпіла змін. При цьому дев'ять країн поліпшили свої позиції, а одиннадцять - погіршили.

Реклама:

Три країни з першої п'ятірки - це Тайвань, Швеція, Данія, які є новачками в рейтингу. Рейтинг же країн Східної Європи очолюють Естонія, Словенія, Угорщина, Чехія й Словаччина. 

Що стосується України, то вона показала досить високий результат із загальної економічної ситуації, людського капіталу й правового режиму, але рівень інфраструктури ІТ і науково-дослідних розробок усе ще знаходиться на досить низькому рівні.

Саме тому в Індексі конкурентноспроможності в області ІТ Україна знаходиться між Еквадором і Індонезією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: