"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ планує підзаробити у 2009 році

Вівторок, 16 вересня 2008, 10:35

Рада Національного банку України (НБУ) прогнозує перевищення доходів українського центрального банку над його видатками у 2009 році розміром 2,3 млрд. грн.

Як заявив голова Ради НБУ Петро Порошенко журналістам у понеділок, відповідний показник закріплений у кошторисі Нацбанку на наступний рік. Його затвердила Рада на засіданні 15 вересня, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Відповідно до закону про Нацбанк, український центробанк зобов'язаний перераховувати до держбюджету позитивну різницю між своїми доходами й видатками.

Відповідно до діючого державного бюджету України на 2008 рік, Нацбанк повинен цього року перерахувати суму перевищення доходів над видатками розміром не менше 3,814 млрд. грн., а відповідно до урядового проекту держбюджету-2009 такі перерахування наступного року очікуються на рівні не менше 4,008 млрд. грн.

Реклама:

За даними Кабінету Міністрів України, за січень-липень-2008 надходження до держбюджету від перевищення доходів Нацбанку над його видатками зросли в порівнянні з аналогічним періодом минулого року вдвічі, або на 1,424 млрд. грн., - до 2,861 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: