Уряд створив Держслужбу спиртової й лікеро-горілчаної промисловості замість концерну "Укрспирт"

Понеділок, 15 вересня 2008, 12:27

Уряд України вирішив ліквідувати Державний концерн спиртової й лікеро-горілчаної промисловості ("Укрспирт") з державними об'єднаннями, що входили до його структури, обласними, і створити однойменну Державну службу як урядовий орган у системі Міністерства аграрної політики, повідомляє агентство "Інтерфакс".
Відповідно до оприлюдненої в суботу постанови Кабінету Міністрів №820 від 10 вересня, всі 85 підприємств галузі, що входили до складу концерну, передано у сферу керування Мінагрополитики.

Крім того, уряд погодився з пропозицією Міністерства й вирішив передати під його керівництво держпідприємство Житомирський лікеро-горілчаний завод, раніше підконтрольний Державному керуванню справами, а також дочірні підприємства "Ладижинський завод "Екстра" і "Межирічківський вітамінний завод" державної акціонерної компанії "Укрмедпром".

Коментуючи на цьому тижні рішення про зміну структури керівництва галуззю, Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила: "Ми почали реформи цього сектора й упевнені, що зможемо навести порядок - і більше в спиртовій галузі не буде зловживань, які були за старих часів".

Держконцерн "Укрспирт" був створений постановою Кабінету Міністрів від 29 червня 1996 року "Про вдосконалення керування підприємствами спиртової й лікеро-горілчаної промисловості". До нього входять вісім обласних державних об'єднань спиртової й лікеро-горілчаної промисловості, 85 державних підприємств і 23 асоційованих членів різних форм власності.

Реклама:

"Укрспирт" у січні-липні 2008 року зробив 14,677 млн. декалітрів спирту, що на 7% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року. За сім місяців поточного року обсяг товарної продукції (в порівняльних цінах) вхідних до нього підприємств скоротився на 41 млн. грн. - до 806 млн. грн.

За підсумками 2007 року підприємства концерну зробили 31,3 млн. декалітрів спирту, що майже на 6% менше в порівнянні з 2006 роком.
Річні потужності підприємств концерну з виробництва спирту становлять 61,45 млн. декалітрів, горілки й лікеро-горілчаних виробів - 35,6 млн., високооктанової кисневмісної добавки до бензинів - 28,07 тис. тонн.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: