Ющенко просить виділити 7,5 млрд.грн. на погашення "газового боргу" перед РФ

П'ятниця, 12 вересня 2008, 14:21
 

Президент України Віктор Ющенко призиває уряд передбачити в Державному бюджеті на 2009 рік кошти на погашення газового боргу 90-х років перед Росією. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Черкаській області.

Як повідомляє Лігабізнесінформ з посиланням на прес-службу глави української держави, Президент наполягає на необхідності акумулювати 7,5 млрд. грн. і вже в наступному році розрахуватися за газовим боргом, що виник в 90-х роках. На думку В.Ющенка, це дозволить вийти на ринкові відносини в оренді землі для Чорноморського флоту Російської Федерації. "Некрасиво десятиліттями жити в борг, обслуговувати його, платити колосальні суми й вважати, що це здорова національна політика. Я знаю, можливо комусь не сподобається, що я пропоную ремінь на одну дірочку затягти потужче, але якщо ми думаємо про майбутнє, цей крок може бути дуже раціональним", - сказав він.

Нагадаємо, у серпні Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко заявляв, що з наступного року Україна повинна встановити орендну платню за перебування Чорноморського флоту на своїй території.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!