Торгово-економічні відносини Грузії з Росією можуть бути повністю заміщені українським експортом

П'ятниця, 12 вересня 2008, 13:28
 

Торгово-економічні відносини Грузії з Росією, як повідомляє агентство ІНТЕРФАКС-Україна, можуть бути повністю заміщені українським експортом, заявляє генеральний секретар ГУАМ Валерій Чечелашвили.

"Я думаю, що Україна збереже свої провідні позиції як торговельного партнера Грузії й може зайняти або друге, або третє місце після Туреччини й Азербайджану. До того ж позиція України буде ще більш посилена, так, як ті невеликі торгово-економічні відносини, які були з Російською Федерацією, вони будуть повністю заміщені українським експортом", - сказав В.Чечелашвили журналістам у п'ятницю в Києві.

Разом з тим, генсек ГУАМ підкреслив, що на сьогоднішній день уже відновлене поромне повідомлення по морю Іллічевськ-Батумі, а також Іллічевськ-Поті. Крім того, планується запустити рух за курсом Керч-Поті, "що дасть можливість збільшити наші торгово-економічні відносини до $1 млрд.".

Крім того, за словами В.Чечелашвили, Міністерство економіки Грузії переглянуло свої плани й за прогнозами росту економіки з 12% росту ВВП опустили до прогнозу 5-6%.

Реклама:

Генсек ГУАМ також відзначив, що Грузія сподівається одержати допомогу від країн-донорів за підсумками конференції в Тбілісі, що відбудеться наприкінці жовтня.

Разом з тим, він нагадав, що на сьогоднішній день Грузія одержала економічну допомогу від уряду США в розмірі $1 млрд., від ЄС у розмірі 130 млн. євро й від України в розмірі 100 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!