"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Абрамовича завершує покупку активів в Україні

Четвер, 11 вересня 2008, 11:16

Компанія Evraz, що входить у структуру активів Романа Абрамовича, повідомляє про завершення другого етапу раніше оголошеної угоди з придбання промислових підприємств в Україні.

У рамках другого етапу угоди компанія Evraz випустила 4 195 150 нових акцій на користь "Лейнбрук Лімітед" в обмін на 48,6% акцій "Палмроуз Лімітед", кіпрської холдингової компанії, що володіє такими українськими активами: 99,25% акцій ВАТ "Гірничозбагачувальний комбінат Сухий балка"; 95,57% акцій ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод Петровського";частки трьох коксохімічних підприємств (94,37% акцій ВАТ "Коксохімічний завод Баглейкокс", 98,65% акцій ВАТ "Дніпрококс" і 93,86% акцій ВАТ "Дніпродзержинський коксохімічний завод".

Збільшення акціонерного капіталу шляхом випуску нових акцій було схвалено радою директорів Evraz, на основі незалежного висновку інвестиційної групи "Ренесанс Капітал", повідомляє видання "Кореспондент".

У квітні повідомлялося, що Evraz group здійснює технічний аудит компаній, що раніше належали групі "Приват" Ігоря Коломойського.

Реклама:

Наприкінці 2007 року група "Приват" продала російській Evraz Group шість підприємств у сталеливарній, гірничорудній і коксохімічній галузі.

Також Коломойським був проданий "Південний гірничозбагачувальний комбінат" (ПГЗК).

Компанія Evraz є однією з найбільших вертикально-інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній. Металургійні підприємства компанії розташовані в Росії, Європі, США, Канаді й Південній Африці. 2007 року Evraz виробив 16,4 млн. тонн сталі й зайняв 17 місце у світі серед металургійних компаній за обсягом виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: