"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Учасникам фондового ринку можуть ускладнити життя

Середа, 10 вересня 2008, 17:23

Комітет з питань фінансів і банківської діяльності рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення вимог до статутного капіталу професійних учасників фондового ринку.

Про це повідомляє інформаційне управління ВРУ.

На засіданні Комітету було зазначено, що розроблення законопроекту зумовлене "необхідністю підвищення вимог до статутного капіталу професійних учасників фондового ринку з метою зменшення ризиків за операціями з цінними паперами при здійсненні професійної діяльності на фондовому ринку".

Проектом пропонується суттєво збільшити розмір статутного капіталу професійних учасників фондового ринку.

Реклама:

Зокрема для: торговців цінними паперами (в залежності від виду діяльності від 500 тис. гривень до 7 млн. гривень); зберігачів цінних паперів (7 млн. гривень); реєстраторів (300 тис. гривень); депозитаріїв (15 млн. гривень); клірингових депозитаріїв (35 млн. гривень); компаній з управління активами (7 млн. гривень); фондових бірж (15 млн. гривень); фондових бірж, що здійснюють кліринг та розрахунки (35 млн. гривень); діяльності з управління активами пенсійного фонду (1 млн. євро), зазначено в повідомленні.

Під час обговорення наголошувалося, що вимоги до власного капіталу осіб, які отримали ліцензію на провадження діяльності з управління активами, будуть встановлюватися Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

У повідомлені також наголошено на тому, що концептуально підтримуючи основні положення законопроекту, члени Комітету висловили деякі пропозиції до нього, що будуть враховані під час доопрацювання до другого читання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!