"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Своєю нестабільністю Україна відлякує інвесторів

Середа, 10 вересня 2008, 15:43

Відсутність політичної стабільності в Україні негативно позначається на інвестиційній привабливості країни.

Про це заявив президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі.

"Ситуація сьогодні така, що через відсутність політичної стабільності і неможливість прогнозувати розвиток подій, значно знижується конкурентний рівень привабливості України в інвестиційному плані", - сказав він.

"Усі країни змагаються за залучення прямих іноземних інвестицій і, на жаль, через політичну нестабільність Україна не достатньо добре справляється з цим", - додав експерт.

Реклама:

Зукоскі також висловив упевненість в тому, що більшість іноземних інвесторів, що вже ведуть свій бізнес в Україні, залишаться в країні для того, щоб розвивати свій бізнес надалі.

"Водночас політична нестабільність у країні заважає залученню нових інвесторів. Багато хто з них зараз утримуються від того, щоб вкладати свої кошти в український ринок, тому що існує безліч інших ринків з привабливішим інвестиційним кліматом", - зазначив експерт.

На його думку, заява, що пролунала на саміті Україна-ЄС у вівторок про можливе надання Україні статусу асоційованого члена Євросоюзу і про початок діалогу про введення безвізового режиму, навряд чи кардинально змінить інвестиційний імідж України в очах інвесторів.

"Бізнесмени - дуже прагматичні люди, але для них це звичайно хороший знак. Вони будуть чекати подальших практичних дій і будуть пильно стежити за євроінтеграційними кроками України", - зазначив Зукоскі.

Також він підкреслив, що для поліпшення інвестиційного клімату в Україні необхідно провести безліч законодавчих реформ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Першочерговими, на його думку, є ухвалення нового податкового кодексу України, а також ухвалення закону про акціонерні товариства, який би захистив права дрібних акціонерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!