"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Енергетична компанія України не зацікавлена у прозорій роботі "Дніпрообленерго"

Середа, 10 вересня 2008, 10:49

Генеральний директор ЕК "Дніпрообленерго" Едуард Соколовський упевнений втому, що основний акціонер підприємства - НАК "Енергетична компанія України"не зацікавлена в об'єктивній оцінці господарської діяльності компанії, а низка останніх рішень ведуть до необґрунтованих затрат.

"Раніше я наполягав на якнайшвидшому залученні незалежного аудитора для аналізу фінансово-господарської діяльності ВАТ "ЕК Дніпрообленерго". Те, що особи, які називають себе керівниками "Дніпрообленерго" не мають наміру проводити об'єктивну оцінку діяльності підприємства, говорить про те, що до їхніх планів входить - здійснення незаконних фінансових схем із залученням інших державних і приватних компаній", - заявив Едуард Соколовський.

Едуард Соколовський вважає, що перевірки КРУ й Комісії НАК "ЕКУ" мали формальний характер і їхньою метою було знайти помилки у роботі незаконно відстороненого топ-менеджементу компанії.

Сьогодні, на його думку, є вагомі підстави контролювати фінансові потоки "Дніпрообленего" за допомогою незалежного аудитора.

До моменту захоплення компанії 25 липня на рахунках "Дніпрообленерго" знаходилося більше 180 млн. грн. На думку гендиректора енергокомпанії Едуарда Соколовського за сьогоднішнім сценарієм безвладдя на підприємстві, незалежний контроль з боку аудитора - єдиний спосіб зберегти фінансову стабільність і вберегти майно, що перебуває на балансі "Дніпрообленерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: