"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський може продати нафтові активи Дерипасці

Понеділок, 1 вересня 2008, 18:29

Співвласник "Приватбанку" (Дніпропетровськ) Ігор Коломойський може продати нафтові активи російському підприємцю Олегу Дерипасці.

Про це повідомив народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Пашинський в інтерв'ю виданню "Дело".

"Є підозра, що Коломойський хоче взяти під контроль основні активи в нафтовидобувній і переробній галузях, щоб потім їх вигідно продати.

За непідтвердженою інформацією, "Приват" вже веде відповідні переговори з Олегом Дерипаскою", - сказав Пашинський в інтерв'ю газеті, опублікованому в понеділок.

Реклама:

Парламентарій нагадав, що співвласнику "Приватбанка" належать ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" (Надвирнянський НПЗ), ВАТ "НПК "Галичина" (Дрогобичський НПЗ), ВАТ "Ексімнафтопродукт" (перевалочний комплекс в Одесі).

Крім того, до теперішнього часу бізнесмен установив оперативний контроль над ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ) і ВАТ "Укрнафта", найбільшою нафтовидобувною компанією країни.

"При цьому, контролюючи всі перераховані вище активи, "Приват" тримає під контролем більшу частину нафтовидобутку, нафтопереробки й реалізації нафтопродуктів в Україні.

Мережі АЗС є в "Укрнафти", "Укртатнафти", а також у інших підприємств групи. За нашими підрахунками, у "Привата" - 30% всіх заправок у країні!", - сказав Пашинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: