Рентабельність виробників міндобрив можуть обмежити

Понеділок, 1 вересня 2008, 17:33

Міністерство аграрної політики України пропонує обмежити рентабельність виробництва мінеральних добрив для стабілізації ситуації із забезпеченням ними сільгоспвиробників.

"Ми пропонуємо обмежити рентабельність виробництва міндобрив", - сказав перший заступник міністра агрополітики Юрій Лузан на прес-конференції в Києві в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

За його словами, Міністерство також вважає за необхідне вивчити ситуацію з цінами на мінеральні добрива, оскільки має інформацію, що вони експортуються за більш низькою ціною, ніж продаються на внутрішньому ринку.

Лузан висловив стурбованість тим, що подорожчання міндобрив за останній час може негативно вплинути на забезпечення ними сільськогосподарських підприємств у період осінньо-польових робіт.

Реклама:

У той же час Мінагрополітики веде роботу з відповідними міністерствами й відомствами щодо врегулювання цінової ситуації на ринку мінеральних добрив. Перший заступник Міністра сподівається, що заходи, які проводяться, дозволять розв'язати це питання.

Як відзначив Лузан, незважаючи на подорожчання міндобрив, їхні запаси в агропідприємствах на цей час на 30% більше, ніж минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: