"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Commerzbank купує Dresdner Bank за 9,8 млрд. євро

Понеділок, 1 вересня 2008, 13:15

Commerzbank домовився із страховою компанією Allianz про придбання в неї Dresdner Bank за 9,8 млрд. євро.

Як відзначається в повідомленні Allianz, страховик з часткою приблизно у 30% стане основним акціонером об'єднаного банку, що отримає лідируючу позицію в Німеччині з обслуговування роздрібних і корпоративних клієнтів, повідомляє агентство  "Інтерфакс Україна".

Наглядова рада Allianz схвалила угоду, що пройде у два етапи й повинна бути завершена не пізніше кінця 2009 року. Allianz повинна також отримати дозвіл з боку державних органів.

В рамках першої фази Commerzbank купить 60,2% акцій Dresdner Bank у Allianz. В обмін страховик одержить 163,5 млн. нових акцій Commerzbank (18,4% капіталу), які оцінюються у 3,4 млрд. євро.

Реклама:

Крім того, Commerzbank заплатить 2,5 млрд. євро готівкою й віддасть страховій компанії підрозділ Cominvest, який займається управлінням активами й оцінюється в 700 млн. євро.

Другим етапом стане об'єднання Commerzbank і Dresdner Bank. Commerzbank придбає ще 39,8% Dresdner Bank, а  Allianz одержить акції Commerzbank на 3,2 млрд. євро, говориться в повідомленні.

Обсяг активів під управлінням Allianz після одержання Cominvest перевищить 300 млрд. євро, що дозволить компанії посісти перше місце в Німеччині в даному сегменті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: