Фонд держмайна ставить умови компанії " Лукойл-Нафтохім"

Понеділок, 1 вересня 2008, 12:21

Представники Фонду держмайна й компанії " Лукойл-Нафтохім" обговорили умови створення ЗАТ "Лукор".

Про це заявили в ФДМ, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Ми підтримуємо ініціативу " Лукойл-Нафтохім" про підписання світової угоди у справі створення ЗАТ "Лукор" за умови, що в ньому будуть пункти про внесення до статутного фонду ЗАТ коштів розміром 562 млн. грн. замість акцій " Лукойл-Нафтохіма", а також буде передбачено механізм погашення боргу перед Баварським банком", - цитує прес-служба ФДМ голову відомства Валентину Семенюк-Самсоненко у п'ятницю.

За її словами, сьогодні держава змушена самостійно сплачувати 207 млн. євро, хоча цей борг повинен гасити "Лукор", створений спеціально для цієї мети на базі активів ВАТ "Оріана".

Реклама:

Як повідомлялося, 1992 року Баварський об'єднаний банк надав "Оріані" кредит на 212,5 млн. німецьких марок для будівництва заводу з виробництва поліетилену під гарантії українського уряду з покриттям німецькою страховою компанією "Гермес".

Погашення й обслуговування кредиту почалося 31 липня 1998 року. До моменту створення ЗАТ "Лукор" "Оріана" погасила біля 70 млн. марок.

На цей час "Оріана" знаходиться у процесі банкрутства, про початок якого було оголошено в січні 2003 року після того, як на базі ліквідних потужностей компанії були створені інші підприємства.

Семенюк-Самсоненко, генеральний директор "Лукора" Сергій Чмихалов і генеральний директор " Лукойл-Нафтохіму" Олексій Смирнов на зустрічі в Калуші 12 серпня цього року домовилися протягом місяця розробити текст світової угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!