Яценюк пообіцяв "узаконити" шахтарів

Понеділок, 1 вересня 2008, 09:39

Спікер Арсеній Яценюк вважає, що енергетична безпека України пов'язана, поміж іншого, з розробкою та будівництвом нових шахт.

"Питання енергетичної безпеки для України пов'язане, в тому числі, й з розробкою та  будівництвом нових шахт", - про це Голова Верховної Ради України Яценюк заявив під час свого візиту в шахтарське місто Червоноград Львівської області.

При цьому він зазначив, що будівництво однієї шахти в середньому коштує від 5 до 7 млрд. грн., йдеться в повідомленні прес-служби Верховної Ради України.

Тому при плануванні нової копалини треба враховувати, "по-перше, такий важливий фактор, як запас вугілля, по-друге, якість вугілля, по-третє, так звану потужність пласта".

Реклама:

За його словами, зараз розпочато роботи з розробки проектнокошторисної документації будівництва нової шахти у Львівській області, "що важливо не тільки з точки зору енергетичного, але й суспільного питання: людям потрібна робота".

Голова Верховної Ради України виразив стурбованість запасами вугілля на Львівщині, які складають 1 млрд. т, а на окремих копалинах - лише на найближчі два роки.

На його переконання, необхідно думати над тим, як переводити шахтарів з неприбуткових шахт в інші сектори народного господарства, а шахти будувати тільки за умови, якщо це економічно рентабельно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: