Комісія Верховної ради розгляне претензії ФДМ до ArcelorMittal

П'ятниця, 8 серпня 2008, 11:38

На найближчому засіданні спеціальної контрольної комісії Верховної ради з питань приватизації будуть розглянуті претензії Фонду держмайна до компанії ArcelorMittal, (2005 року приватизувала меткомбинат "Криворіжсталь", зараз "Арселорміттал-Кривий Ріг").

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

"Інвестор не повинен страждати від політичних дій. Комісія стане в цьому питанні арбітром, вивівши його з політичних рамок в економічну площину з урахуванням інтересів і держави, і інвестора", - заявив народний депутат Валерій Писаренко (БЮТ ).

Усередині липня ФДМ оголосив про намір у судовому порядку розірвати договір з ArcelorMittal щодо покупки "Криворіжсталі" через невиконання інвестором чотирьох пунктів договору купівлі-продажу "Криворіжсталі". Відомство підготувало позов і звернулося в Кабінет міністрів із проханням виділити 72,7 млн грн для внесення реєстраційного збору при його подачі в Міжнародний комерційний арбітражний суд, нагадує видання.

Реклама:

У відповідь прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що, за її даними, ArcelorMittal виконує всі умови договору, і назвала заяви ФДМ провокаційними.

"Якщо побоювання членів комісії підтвердяться, вони вправі звернутися в уряд і Раду національної безпеки й оборони з рекомендацією змінити голову ФДМ", - цитує видання народного депутата Юрія Мирошниченка (Партія регіонів).

"Це може стати основою для висловлення недовіри пані Семенюк-Самсоненко з боку уряду і, отже, внесення в парламент законопроекту про її звільнення", - погоджується народний депутат Олег Зарубинский (блок Литвина).

"Валентина Семенюк-Самсоненко сказала, що "розгляд питання виконання інвестзабов'язань - право членів комісії", відмовившись від докладніших коментарів. Не стали коментувати ситуацію й у прес-службі "Арселорміттал-кривой Ріг", - пише "Комерсант-Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: