"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ змінила тарифи на транспортування й поставку газу

Четвер, 7 серпня 2008, 11:04
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України на черговому відкритому засіданні в четвер переглянула розміри тарифів газорозподільних організацій (ГРО) на транспортування й поставку природного газу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Нові тарифи, які почнуть діяти з 1 вересня 2008 року, передбачають подорожчання природного газу імпортного походження, що ГРО використовують на виробничо-технологічні потреби, а також збільшення заробітної плати персоналу, що обслуговує газорозподільні мережі.

Середній розрахунковий тариф на транспортування газу по розподільних трубопроводах у результаті перегляду тарифів ГРО зросте на 46,2% - з 55,6 грн до 81,3 грн за за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Загальний тариф на транспортування природного газу трубопровідним транспортом для споживачів України зросте на 26,7% - до 122 грн за 1 тис куб. м (без ПДВ).

Середній розрахунковий тариф на поставку природного газу в результаті перегляду тарифів ГРО зросте з на 28,7% - до 34 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Реклама:

Тарифи ГРО на транспортування й поставку останній раз переглядалися в середині 2007 року. Загальний тариф на транспортування природного газу трубопровідним транспортом для споживачів України з 1 липня 2007 року становить 96,3 грн за 1 тис куб. м (без ПДВ).

Середній розрахунковий тариф на транспортування газу по магістральних трубопроводах у цей час становить 40,7 грн за 1 тис куб. м (без ПДВ), середній розрахунковий тариф на транспортування газу по розподільних трубопроводах - 55,60 грн за 1 тис куб. м (без ПДВ).

Середній розрахунковий тариф на поставку природного газу з 1 липня 2007 року становить 26,8 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці й нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової й тарифної політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: