Ціна нафти почала знижуватися після виходу даних по запасах у США

Середа, 6 серпня 2008, 19:29
Вартість нафти знизилася в середу, 7 серпня, після виходу даних про збільшення комерційних запасів нафти в США минулого тижня. Про це повідомляє агентство Інтерфакс з посиланням на інформагенство Bloomberg.

Як говориться в щотижневій доповіді міністерства енергетики США, опублікованій в середу, запаси сирої нафти виросли на 1,61 млн барелів (0,55%) - до 296,9 млн барелів, товарні запаси бензину знизилися на 4,34 млн барелів (2,03%) і склали 209,2 млн барелів.

Комерційні запаси дистилятів збільшилися на 2,84 млн барелів (2,18%), досягши 133,3 млн барелів.

Ціна вересневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) склала $119,23 за барель, що на 6 центів вище підсумкового котирування вівторка.

До виходу даних нафта торгувалася на рівні $120,24 за барель, що на $1,07 вище рівня закриття торгів 5 серпня на повідомленні про пожежу на нафтопроводі Баку-Тбілісі-Джейхан (БТД) у Туреччині.

Реклама:

Пожежа на одній із засувок нафтопроводу БТД відбулася в ніч на вівторок.

"Прокачування нафти з Баку припинене, але це не відбилося на обсягах видобутку на родовищі Азери-Чираг-Гюнешли - добувається нефть, що, збирається в Сангачальском терміналі. З термінала в Джейхане триває відвантаження нафти", - сказав представник компанії BP- Azerbaijan.

У компанії зазначили, що Botas (оператор турецької частини трубопроводу) вживає заходів по ліквідації наслідків пожежі. Ремонт протриває кілька днів.

Вартість ф'ючерса на нафту марки Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures піднялася на $0,26 - до $117,96 за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: