Дефляція в липні склала 0,5 %

Середа, 6 серпня 2008, 10:36

На противагу червню, в якому була зафіксована інфляція на рівні 0,8%, дефляція в липні склала 0,5%.

Про це на засіданні Уряду заявила Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У липні дефляція в країні склала 0,5%", - сказала Ю.Тимошенко.

Прем'єр зазначила, що дефляція зафіксована в 21 регіоні країни, а у вісьмох була зафіксована інфляція. Зокрема, серед регіонів з дефляцією перше місце займає місто Севастополь із показником 2,5%, Закарпатська область (1,4%) і Луганська область (1,3%). Вона також назвала Івано-Франківську область із показником 1,1%.

Реклама:

 Юлія Тимошенко перелічила всі регіони, по яких відзначена інфляція і які, за її словами, зіпсували показники по країні своєю роботою й безвідповідальністю. Найгіршою, зокрема, була названа Хмельницька область, у якої відзначена інфляція на рівні 0,5%, Чернігівська й Житомирська області з 0,3% інфляції, Київська й Волинська з 0,2%. У число регіонів з інфляційними процесами також увійшли Полтавська, Рівненська й Тернопільська області.

   Глава уряду звернулася до керівників областей з вимогою зробити все можливе для цього й пообіцяла подати документи на відставку тих глав адміністрацій, у регіонах яких у наступному місяці буде зафіксована інфляція.

   Як повідомлялося, інфляція в Україні в першому півріччі 2008 року досягла 15,5%, а в річному обчисленні - 29,3%. Уряд прогнозує, що за підсумками року вона сповільниться до 15,9% з 16,6% торік, хоча жоден з незалежних аналітиків не поділяє цю думку. По раніше зроблених оцінках Кабміну, цього року дефляція очікувалася в липні (0,4%) і в серпні (0,3%), а інфляція - у вересні (0,2%), у жовтні (0,4%), у листопаді (0,2%) і в грудні (0,3%).

Нагадаємо, Світовий банк збільшив прогноз зростання ВВП України за підсумками поточного року з 5,5% до 6%, а також погіршив прогноз інфляції з 17,2% до 21,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!