Краматорський "Рейдер-Інвест" сконцентрував контрольний пакет "Енегомашспецсталі"

Вівторок, 5 серпня 2008, 19:25

Пайові інвестфонди РІМ-1 і РІМ-2 компанії з управління активами й адмініструванню пенсійних фондів "Рейдер-Інвест" сконцентрували близько 60% акцій ВАТ "Енергомашспецсталь" (ЕМСС, усі - Краматорськ Донецької обл.) у результаті викупу акцій додаткової емісії ВАТ "ЕМСС", повідомило агентство "Інтерфакс".

Пакет акцій інвестфонду РІМ-1 збільшився до 47,998%, РІМ-2 - до 11,939%. Проте акціонери заводу, що володіли більше 10% акцій, не викуповували акції додаткової емісії, у результаті чого їхні пакети скоротилися в 1,5-2 рази.

Як повідомлялося, рішення про збільшення статутного капіталу ВАТ "Энергомашспецсталь" більш ніж у 2,5 рази - до 100 млн грн шляхом закритого розміщення акцій додаткової емісії на суму 60,66 млн. грн. було прийнято зборами акціонерів наприкінці минулого року.

"Енергомашспецсталь" спеціалізується на випуску спеціальних литих і кутих заготівель індивідуального і дрібносерійного виробництва для важкого, енергетичного і транспортного машинобудування, металургійної, цементної, гірничодобувної промисловості.

Реклама:

Основні споживачі продукції ЕМСС в Україні - ВАТ "Азовсталь", Алчевський меткомбінат, Донецький і Єнакіївський метзаводи, " Mittal Steel Кривій Ріг", "Донецькгормаш", Сумське НПО ім.Фрунзе. завод ім. Малишева.

2007 року підприємство збільшило чистий дохід від реалізації продукції на 51,8% у порівнянні з 2006 роком до 526,62 млн. грн.., чистий прибуток зріс на 41,8% до 10,18 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!