Збитки газовиків західних областей від повені можуть перевищити 30 млн. грн.

Вівторок, 5 серпня 2008, 12:49

Збитки газорозподільних організацій (ГРО) від повені, що охопила шість областей України, можуть перевищити 30 млн. грн.

Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації обласних газорозподільних підприємств Василь Марчук в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Складна ситуація в Івано-Франківській області, де розмито 13 ділянок газопроводів різного тиску, ушкоджені 68 переходів газопроводів через річки. Роботи з відновлення на Прикарпатті ведуться й удень, і вночі. Збитки на Івано-Франківщині становлять 12-16 млн. грн.", - сказав співрозмовник агентства.

Він відзначив, що певною мірою від повені також постраждали газорозподільні мережі Чернівецької області.

Реклама:

"Попередні розрахунки збитків, які були заподіяні газотранспортній системі Чернівецької області з урахуванням зруйнованого дюкеру через річку Прут оцінюються у 10-12 млн. грн.", - сказав Марчук.

Співрозмовник агентства повідомив, що у Львівській області стихія ушкодила газопроводи середнього тиску Стрий-Сколе, у тому числі перехід через р.Стрий. Загальна вартість робіт з відновлення може перевищити 2 млн. грн.

Підприємству "Закарпатгаз", за його словами, довелося витратити 950 тис. грн. власних коштів для поновлення газопостачання, припиненого через повінь.

Збитки компанії "Вінницягаз", що обслуговує газорозподільні мережі у Вінницькій області, оцінюються у 890 тис. грн., додав Марчук.

Голова асоціації підкреслив, що регіональні підприємства з газопостачання й газифікації на цей час ведуть роботи з відбудови мереж і поновлення газопостачання за рахунок власних оборотних коштів, незважаючи на відсутність державної допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: