Уряд хоче стабілізувати зерновий ринок

Вівторок, 5 серпня 2008, 11:27

Уряд має намір визначити комплекс заходів щодо стабілізації ситуації на зерновому ринку.

"Необхідно скласти чіткий перелік наших заходів сьогодні для того, щоб успішно дозбирати врожай і далі ефективно й погоджено діяти уряду і аграріям", - сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи нараду з питань стабілізації ринку зерна у вівторок в Києві.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна", вона ще раз відзначила, що Україна збирає цього року рекордний врожай зерна. За словами Прем'єра, на сьогодні врожайність зернових перевищує аналогічний показник за усі роки незалежності України й становить 34,1 центнерів з гектару.

Голова уряду вважає, що Україні необхідно визначити хліборобство національною ідеєю.

Реклама:

"Прийшов час зробити хліборобство в Україні національною ідеєю", - підкреслила Тимошенко.

При цьому вона закликала визначити усі існуючі в аграрному секторі проблеми для їхнього подальшого розв'язання.

Прем'єр  звернула увагу на необхідність підвищення якості ґрунту в Україні, відзначивши, що це є одним з пріоритетів діяльності уряду в агропромисловому секторі.

Тимошенко також висловила незадоволення діючою в Україні транспортною схемою, починаючи від поля, закінчуючи елеваторами й портами.

Голова уряду засвідчила, що Кабінет міністрів зробить усе можливе для стабілізації ситуації на ціновому ринку, для того, щоб аграрії отримали гідну ціну за вирощений і зібраний врожай.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: