"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український фондовий ринок завмер в очікуванні

Вівторок, 5 серпня 2008, 10:43

За результатами торгів у понеділок, 4 серпня, індекс ПФТС знизився до 639,85 пункту, втративши 1.47%.

Як повідомляє "FundMarket" UAI-50 (Український Зважений Індекс) показав менше зниження, змінившись лише на 0.61% станом на 17:30, у понеділок. Було укладено 198 угод, обсяг торгів склав 189 млн. грн.

Керівник аналітичного відділу КУА "Аврора" Вадим Янковський вважає, що "в умовах різнонаправленого руху український фондовий ринок буде залишатися волатильним. Але будуть переважати спекулятивні купівлі через позитвні новини з наступним продажем паперів".

По закінченню торговельної сесії стало відомо, що всупереч загальній тенденції рухалися акції ВАТ "Київенерго" (+ 1,89%). Позитивні результати показали цінні папери ВАТ "Черніговобленерго", закінчивши торговельну сесію з показником (+ 22,22%).

Реклама:

Лідерство за обсягом у ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" (- 9.09%) - 2 млн. грн.

Загальний попит склав 214,30 млн. грн., зменшившись на 5.28%.

Коментуючи інформацію, яка розміщена на сайті FundMarket, президент інвестиційних фондів КУА "Амадеус" Михайло Ройко висловив думку, що ринок саме завмер в очікуванні.

Протягом торговельної сесії у п'ятницю на російський фондовий ринок негативно вплинула статистика з США. Нові дані показують, що інфляція у Штатах невблаганно зростає, при нинішній вартості на енергоресурси й слабкості долара.

Ці обставини, безумовно, впливають на зниження ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!