Кабмін обмежив відшкодування аграріям збитків від паводка

Понеділок, 4 серпня 2008, 18:04

Кабінет Міністрів вирішив частково компенсувати сільськогосподарським підприємствам, які постраждали від паводка в Західній Україні, фактичні збитки продукції рослинництва у розмірі не більш ніж 1 500 гривень за один гектар.

Про це йдеться у постанові Кабміну №689 від 2 серпня, повідомляє "Українська правда".

Сума компенсації зменшується на суму коштів, виділених аграріям на допомогу з резервного фонду державного бюджету на 2008 рік відповідно до розпорядження Кабміну №1010 від 28 липня.

Відповідно до постанови, для визначення збитків аграрії повинні подати заяву комісії, створеній управлінням агропромислового розвитку районних державних адміністрацій.

Реклама:

Комісія, у свою чергу, повинна перевірити вірогідність наведених у документах даних, обстежити з виїздом на місце посіви сільськогосподарських культур і визначити площі знищених посівів.

За результатами перевірки комісія складе акти, де буде визначено розміри збитків, і на їх підставі - реєстр підприємств, що потребують компенсацій.

Обласна держадміністрація після затвердження такого реєстру повинна забезпечити часткову компенсацію збитків за рахунок субвенцій.

Як повідомлялось, Кабмін розпорядженням №1010 від 28 липня виділив 58,5 млн. грн. з резервного фонду державного бюджету на часткову компенсацію сільськогосподарським підприємствам збитків від паводка у Волинській, Львівській, Рівненській і Хмельницькій областях.

Кабмін також дозволив аграріям не повертати виділені з державного бюджету на 2007 рік 120 млн. грн. на компенсацію збитків від стихійних лих.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: