"Український страховий дім" зайнявся бізнесом

Понеділок, 4 серпня 2008, 14:19

Страхова компанія "Український страховий дім" одержала дозвіл Антимонопольного комітету на купівлю понад 25% акцій "Українського Бізнес Банку".

Втім, впливати на роботу банку і використовувати його філії для просування страхових продуктів "Український страховий дім" не має наміру, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Тому експерти пояснюють угоду реструктуризацією активів фінансової групи, до якої увійшли банк і страхова компанія.

У п'ятницю Антимонопольний комітет повідомив про видачу страховій компанії "Український страховий дім" (УСД) дозволу на купівлю більше 25% акцій у статутному фонді донецького "Українського Бізнес Банку".

Реклама:

"Цінні папери "Українського Бізнес Банку" дуже ліквідні, - сказав голова правління СК "Український страховий дім" Михайло Берлін. - Якщо ми маємо у структурі активів акції такого банку, то якість нашого портфеля як страховика значно краща, ніж якби ми мали акції якихось невідомих підприємств".

Розмір пакету акцій, що купується, його ціну і нинішніх власників в УСД не розголошують. У п'ятницю правління банку "Український Бізнес Банк" не коментувало угоду. Акції банку не котируються на ПФТС.

За даними Асоціації українських банків, на 1 липня "Український Бізнес Банк" займав 84-е місце за активами (861,66 млн. грн.) і 101-е за капіталом (97,61 млн. грн.). У банку 2 філії і 37 відділень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: