Страховики хочуть ввести обов’язкове страхування

Понеділок, 4 серпня 2008, 13:48

Ліга страхових організацій ініціює введення обов'язкового страхування державного й приватного майна.

Про це сказано у заяві Ліги, текст якої наводить агентство "Українські новини".

"Сьогодні ЛСОУ готує пропозиції до Президента, уряду країни, Верховної Ради, Ради Національної безпеки й оборони щодо вдосконалення державної політики у галузі страхування, закріплення на законодавчому рівні норми про обов'язкове страхування майна громадян і держави", - зазначено у повідомленні організації.

Крім того, ЛСОУ виступає за впровадження більш досконалих механізмів обов'язкового страхування і відповідальності за можливі наслідки від нанесення шкоди навколишньому середовищу у результаті катастроф техногенного характеру.

Реклама:

Таку заяву Ліга робить у зв'язку із стихійним лихом у Західній Україні й нанесеними збитками.

За даним ЛСОУ, усього у світі 2007 року сталося 142 природних і 193 техногенні катастрофи, втрати від яких становили понад 70 млрд. дол., більшу частину з яких компенсували страхові компанії.

За оцінками українських страховиків, із заявлених збитків від стихії, які становлять понад 4 млрд. грн., обсяг застрахованого майна не перевищує 1% (близько 40 млн. грн.).

Як повідомлялося, 23-28 липня Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька й Вінницька області постраждали від паводків.

Кабінет Міністрів оцінює збитки від паводка у 3-4 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!