Проїзд у маршрутках може подорожчати до 5 грн.

П'ятниця, 29 серпня 2008, 17:43

На думку перевізників, проїзд може подорожчати, якщо доведеться встановлювати обладнання або платити кондукторам.

Про це пише видання "Дело".

Директор однієї з фірм-перевізників Микола Бацан припускає, що "тарифи можуть піднятися до 4-5 грн.". На думку його колеги Віктора Лебедєва, ціни підняти не дозволять, а збитки будуть рости, так що маршруток стане менше.

Водії ж маршруток про підвищення тарифів говорять з побоюванням: великий шанс втратити своїх пасажирів.

Реклама:

"Без підвищення просто не обійтися: підприємства працюють у збиток, дуже дорогі запчастини й солярка, - розповідає водій маршрутки Олександр. - Чув, що вже з 1 вересня квиток у столичному автобусі буде коштувати не менше 3 грн. І це ще не межа! Боїмося, що кияни цього не зрозуміють. Адже минуле підвищення на 25-50 коп. вони сприйняли негативно. Якщо не буде пасажирів, ми залишимося без роботи...".

Самі перевізники впевнені, що кияни до нових цін зможуть звикнути. Нібито інфляція в країні рекордна, а вартість проїзду залишилася колишня. За словами автоперевізників, до кінця року вартість проїзду може змінитися ще декілька разів.

Варто так само сказати, що міська влада розробила нові умови для маршрутників. Їх планують затвердити на сесії Київради. Тепер водіям заборонять розмовляти під час поїздок як з пасажирами, так і по мобільному телефону.

Можливо, в салони маршруток повернуться кондуктори. Як і обіцяли раніше, перевагу на конкурсі серед перевізників будуть віддавати тим, у кого мікроавтобуси більші (від 21 місця) і не старі (не більше 5 років), з кондиціонерами, камерами спостереження, системами навігації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: