Долар знижується відносно євро через негативну статистику із США

П'ятниця, 29 серпня 2008, 15:55

Курс долара США відносно євро й ієни знижується в п'ятницю на очікуваннях виходу негативних статистичних даних в американській економіці.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Доходи американських громадян у липні, як прогнозують аналітики, знизилися на 0,2% відносно попереднього місяця, в той час як видатки приблизно збільшилися на 0,2%.

Американська валюта знаходиться також під тиском в умовах продовження зростання ціни на нафту через загрозу урагану в Мексиканській затоці.

Реклама:

"Переможне ралі долара закінчилося цього тижня, оскільки нафта знову почала зміцнюватися й це вдарило по валюті", - відзначає валютний аналітик BNP Paribas у Лондоні Ян Станнард.

"Побоювання щодо невтішного становища американської економіки продовжують визначати зміну курсу долара, в той час як підвищення ціни на нафту, як завжди, є для американської валюти негативним фактором", - відзначає голова валютного відділу Sumitomo Trust & Banking Co. Осао Ізука.

Американська нацвалюта знизилася відносно європейської на 0,2% і торгується на рівні 1,4732 дол. за євро проти 1,4706 дол. на закритті торгів у четвер.

Курс долара відносно ієни знизився на 0,7% - до 108,77 ієни в порівнянні з 109,5 ієни напередодні.

Долар у серпні знизився  відносно євро на 5,9%. Євро знизився відносно ієни на 4,8% - рекордне місячне падіння з березня 2004 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: