Секретаріат Ющенка прогнозує уповільнення зростання ВВП

П'ятниця, 29 серпня 2008, 15:02

Реальне зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні 2009 року через низку негативних факторів, напевно, сповільниться до 5% у порівнянні з очікуваними 6,5% 2008 року.

Про це говорить перший заступник Голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Зростання на 5% - це той прогноз, який ми могли б закласти і якого могли б домогтися", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Шлапак відзначив, що очікується погіршення економічної ситуації наступного року через зростання ціни на газ, економічну нестабільність в Європі й зниження цін на метали, що негативно вплине на базових експортерів України.

Реклама:

Перший заступник Голови Секретаріату також підкреслив, що крім збереження зросту економіки надзвичайно важливим є завдання різкого зниження інфляції й зростання цін у промисловості.

На його думку, необхідно зменшити інфляцію 2009 року до однозначного рівня, а цін виробників - до 15% максимум, тоді як цього року, як очікується, інфляція перевищить 18%, а ціни виробників збільшаться на 40%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: