Ющенко очікує від уряду реформи вугільної галузі

П'ятниця, 29 серпня 2008, 14:37

2009 року Віктор Ющенко очікує від уряду реальних реформ вугільної галузі.

В інтерв'ю журналістам у п'ятницю Ющенко наголосив, що сьогодні "проблемою номер один" у цій сфері є те, що їй не приділялося достатньо уваги з боку профільного Міністерства, виконавчої влади, шахтних управлінь, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-службу Президента.

"Українському уряду, Міністерству вугільної промисловості все потрібно зробити для того, щоб те, про що ми говорили роками, сьогодні перетворювалося на дію. Це те, що сьогодні потрібно шахтарю, вугільній галузі й державі", - сказав Президент.

На думку Ющенка, важливе місце в реформуванні вугільного сектора повинні зайняти приватні інвестори.

Реклама:

"Не потрібно боятися акціонів, не потрібно боятися, що поряд з державою з'явиться інша відповідальна сторона. Це при правильному мотивуванні принесе гроші, які держава ніколи не зможе принести в цю сферу, дасть людям зарплату, робочі місця, безпеку, а країні - ефективно працюючу економіку", - відзначив Президент.

Ющенко також виступив за спрощення порядку ліцензування видобутку вугілля малими й середніми підприємствами.

"Я дам доручення уряду обробити і спростити діючий порядок ліцензування", - сказав він, відповідаючи на питання про засоби боротьби з нелегальним видобутком вугілля, зокрема в Донецькій області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: