Зростання проблемної заборгованості банків України прискориться

П'ятниця, 29 серпня 2008, 13:28

Зростання проблемної заборгованості банків України прискориться, незважаючи на певну стабілізацію ситуації на фінансовому ринку в другому кварталі 2008 року.

Так вважають експерти рейтингового агентства " Кредит-Рейтинг", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Подальший розвиток банків протягом року залежить від загальної економічної ситуації в країні, ситуації на світових фінансових ринках і дій регулятора. Як і раніше рейтингове агентство очікує уповільнення темпів зростання активів банків, збільшення зростання проблемної заборгованості й незначне зниження ефективності основної діяльності", - вказується в повідомленні "Кредит-Рейтинг" у п'ятницю.

При цьому, відповідно до повідомлення, погіршення якості кредитних портфелів банків на тлі подорожчання вартості ресурсів надалі може негативно вплинути на результати їхньої діяльності, оскільки можуть збільшитися витрати на формування резервів.

Реклама:

Відповідно до повідомлення, такі висновки зроблені за підсумками аналізу діяльності 65 банківських установ, яким надавалися послуги з рейтингування.

З них дві належать до першої групи банків, 7 - до другої, 19 - до третьої, а 37 - до четвертої.

"Надалі ми очікуємо посилення рівня капіталізації банків за рахунок додаткового вливання коштів акціонерів за помірних темпів нарощування кредитних портфелів", - відзначається в повідомленні.

При цьому, за оцінкою експертів "Кредит-Рейтинг", істотних змін у ліквідності банків не очікується.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: