Тимошенко домовилася з металургами

П'ятниця, 29 серпня 2008, 11:13

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко підтримала низку пропозицій металургійних підприємств країни щодо нормалізації ситуації в галузі.

Серед таких пропозицій - зниження залізничних тарифів на вантажні перевезення, зменшення цін на коксівне вугілля й залізорудну сировину, а також зниження або тимчасове скасування 12% цільової надбавки до тарифу на природний газ.

Як повідомив агентству "Інтерфакс Україна" генеральний директор об'єднання коксохімічних підприємств України "Укркокс" (Дніпропетровськ) Анатолій Старовойт, Прем'єр підтримала пропозиції метпідприємств у ході другого етапу наради на тему "Сучасна ситуація й проблемні питання гірничо-металургійного комплексу (ГМК) України".

За його словами, незважаючи на заперечення Міністерства транспорту й зв'язку, Прем'єр-міністр дала доручення Міністерству відрегулювати тарифи на вантажні перевезення, зокрема, щоб вони були не вище за російські.

Реклама:

До того ж Тимошенко підтримала пропозиції про зниження тарифів на 35% для перевезення вантажів у недержавних вагонах.

При цьому вона запропонувала метпідприємствам самим займатися видобутком вугілля, доручивши Міністерству охорони навколишнього природного середовища розглянути питання передачі підприємствам розвіданих ділянок з родовищами вугілля.

Старовойт додав, що Прем'єр-міністр підтримала пропозиції метпідприємств щодо будівництва глибоководного порту, не уточнивши подробиць.

"На нараді також була знайдена спільна мова між металургами й гірничорудними підприємствами відносно цін на залізорудну сировину (ЗРС).", - повідомив співрозмовник агентства.

За його словами, Тимошенко відгукнулася на пропозиції підприємств ГМК щодо зменшення рівня цільової надбавки до тарифу на природний газ для них, вважаючи за необхідне тимчасово, на один місяць, знизити або зовсім скасувати існуючу 12% надбавку.

Крім того, з метою стимулювання впровадження енергозберігаючих технологій, Тимошенко підтримує пропозицію металургійних підприємств про зниження мита на імпорт обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: