"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київрада дозволила продавати все

Четвер, 28 серпня 2008, 15:20

Київрада дозволила приватизацію "Київводоканала", "Київгаза" і "Хліба Києва".

Зокрема, в четвер на сесії Київради було внесено зміни до рішень Київради "Про Програму приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2007-2010 роки" від 8 лютого 2007 року, повідомляє агентство "Лігабізнесінформ".

Відповідно до цього рішення, за яке проголосувало 90 депутатів, пункти про заборону продажу низки комунальних підприємств будуть вважатися такими, що втратили чинність.

Це стосується ВАТ "АК "Київводоканал", ВАТ "Київгаз", ЗАТ "Хліб Києва", ВАТ "Київспецтранс", ВАТ "Київхімволокно", ВАТ "Техводсервіс", ТОВ "Редакція газети "Столиця", ТОВ "Метровагонсервіс", ТОВ "Інститут розвитку людини", вузу "Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна", ЗАТ "Старий Хрещатик".

Реклама:

За інформацією депутата Київради Дмитра Андрієвського, на продаж буде виставлено 25,4% акцій "Київводоканала", 28,45% "Київгаза", 50%+1 акція "Хліб Києва" і 51% "Київспецтранса".

Секретар Київради Олесь Довгий підкреслив, що підприємства, які депутати дозволили приватизувати, будуть реалізовані тільки на аукціонах.

Він також завірив, що підприємства, підготувлені до продажу, не платять дивідендів до бюджету міста.

До того ж, місто не має пакета акцій даних підприємств, що блокує, й, відповідно, не може впливати на прийняття рішень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: