"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На фондовому ринку України на приємні сюрпризи не чекають

Четвер, 28 серпня 2008, 11:21

За результатами торгів у середу, 27 серпня, індекс ПФТС знову знизився: цього разу вже до 543,63 пункту, втративши 4,77%.

Як повідомляє "FundMarket", за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 126 угод.

Обсяг торгів склав 435 млн. грн., незначно збільшившись з минулого закриття.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував майже вдвічі сильніше падіння: воно склало 7,30%, знизившись до 51,45 пункту.

Реклама:

Напевно, найближчим часом ПФТС не принесе нам приємних сюрпризів, залишається тільки чекати. Однак, одним з позитивів може стати поліпшення макроекономічної статистики.

В ІК UFC Capital вважають, що "прогнози значного перегріву економіки можуть розвіятися вже на початку вересня, після очікуваних нами більш позитивних даних щодо інфляції й статистики у промисловому виробництві".

У середу довелося констатувати невтішні підсумки на ПФТС. Акції за результатами торговельної сесії продовжили зниження: ВАТ "Укрнафта" (- 7,01%), ВАТ "Центренерго" (- 3,64%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 2,56%), ВАТ "Мотор Січ" (- 2,33%).

Практично єдиним емітентом, акції якого закрилися в плюсі, стало ВАТ "Мостобуд" (+ 3,70%). Нагадаємо, що сьогодні його частка на українському ринку мостобудування досягає 80%.

Лідерство за обсягами було у ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" - 5,1 млн. грн.

Загальний попит склав 170,88 млн. грн., втративши 4,67%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!