Тимошенко має намір підтримати підприємства гірничо-металургійної галузі

Середа, 27 серпня 2008, 17:24

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має намір підтримати пропозицію підприємств гірничо-металургійного комплексу (ГМК) країни щодо стабілізації ситуації в галузі.

Як передає агентство "Інтерфакс-Україна", на нараді з проблем ГМК під керівництвом Прем'єра було розглянуто важливі проекти-доручення.

Передбачається, зокрема, доручити Міністерствам транспорту й зв'язку та економіки розглянути можливість підготовки наказу про призупинення підвищення з 1 жовтня 2008 року тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом, а також на послуги морських портів. Термін виконання доручення - вересень поточного року.

До того ж, планується запропонувати Мінтрансзв'язку  до 1 жовтня поточного року вжити заходів із залучення приватних інвесторів для виконання програми поповнення рухомого складу новими вагонами.

Реклама:

Міністерству фінансів рекомендується розглянути пропозиції підприємств ГМК із зменшення рівня цільової надбавки до тарифу на природний газ з 12% до 10%. Термін виконання доручення - четвертий квартал 2008 року.

Міністерство палива й енергетики разом з Мінекономіки розгляне пропозиції підприємств ГМК з розробки і впровадження механізму зміни ціни на імпортний природний газ для споживачів України за умови зміни курсу національної валюти відносно іноземних валют. Термін - четвертий квартал поточного року.

Крім цього, планується запропонувати Мінекономіки підготувати й внести до розгляду уряду проект закону про внесення змін до закону про ціни й ціноутворення в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: