"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На українському фондовому ринку немає причин для зростання

Середа, 27 серпня 2008, 14:42

У середу, 27 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксоване серйозне зниження котирувань.

Аналітик ТОВ "Сіті Брок" Людмила Курило, бачить причини такої ситуації в комплексі проблем.

"На наш погляд, цього тижня ринок займе вичікувальну позицію. Увагу інвесторів буде прикуто до протистояння навколо Абхазії й Південній Осетії, а також до інформації про рух світових фондових індексів", - підкреслив експерт.

Як повідомляє "FundMarket", на ПФТС сьогодні знизилися ціни на акції наступних емітентів: ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 11,11%), ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (- 7,55%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 5,44%), ВАТ "Западенерго" (- 5,22%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 4,65%).

Реклама:

Одними з акцій, що торгуються в плюсі, стали акції ВАТ "Дніпроспецсталь" (+ 1,81%), ВАТ "Південний гірничозбагачувальний комбінат" (+ 1,09%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" (- 1,56%) - 5,1 млн. грн.

Трейдер ІК Concorde Capital Андрій Супранонок, висловив своє бачення триваючого зниження індексу ПФТС.

"Серед причин падіння ринку - також недостатній попит на папери українських підприємств, що спостерігається вже останні два тижні", - відзначив експерт.

FundMarket вважає, що очікувати підвищення інтересу до українських цінних паперів до завершення конфлікту на Кавказі не варто.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!