"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту підвищується вже третій день поспіль

Середа, 27 серпня 2008, 10:45

Ціна на нафту підвищується вже третій день поспіль через загрозу тропічного шторму в Мексиканській затоці.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на жовтень в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у середу зранку підвищилася на 0,68 дол. відносно закриття торгів 26 серпня й становить 116,95 дол. за барель.

Ціна жовтневого контракту на WTI у вівторок підвищилася на 1,16 дол. - до 116,27 дол. за барель.

Реклама:

Тропічний шторм "Густав" рухається в напрямку Мексиканської затоки, де зосереджено більше 20% нафтовидобутку США.

Основні родовища й об'єкти інфраструктури розташовуються уздовж північного узбережжя, між штатами Техас і Флорида. Урагани в Атлантиці тривають з червня до листопада.

До того ж, ціни на нафту підвищуються на фоні зростання геополітичних ризиків після заяви Президента РФ Дмитра Медведєва про визнання Росією незалежності Південної Осетії й Абхазії. Погіршення відносин між Росією й Заходом може викликати перебої в поставках палива.

Котирування жовтневого ф'ючерса на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) 26 серпня підвищилося на 0,67 дол. й становило 110,43 дол. за барель.

На лондонській біржі ICE Futures ціна ф'ючерсів на жовтень на нафту Brent підвищилася на 0,60 дол. - до 114,60 дол. за барель.

Ціна спотових контрактів на російську нафту Urals (c.i.f. порти Середземномор'я) у вівторок склала 111,12 дол. за барель, що на 1,00 дол. вище за ціну spot попереднього дня.

Експортна нафта з Росії з поставкою до портів Західної Європи (Urals c.i.f. С.-З. Європа) коштувала 109,70 дол. за барель (+0,39 дол.), Siberian Light (c.i.f. С.-З. Європа) - 113,09 дол. за барель (-0,40 дол.).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: