Тимошенко має намір розвивати тваринництво

Вівторок, 26 серпня 2008, 15:50

Кабінет Міністрів має намір реалізувати масштабну програму підтримки й розвитку тваринництва в країні.

Про це Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила у вівторок у Києві, виступаючи на нараді з питань розвитку тваринництва, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Вона підкреслила, що уряд підготував близько півтора десятка пунктів програми, спрямованої на розвиток в Україні тваринництва.

"З 2 вересня ми відокремимо всі законопроекти, що стосуються аграрної сфери, і звернемося до парламенту, щоб виділити окремий день для їхнього прийняття", - сказала Тимошенко.

Реклама:

Вона відзначила, що уряд, у першу чергу, має намір розробити комплексну державну програму розвитку тваринництва до 2015 року, яка повинна бути затверджена у Верховній Раді.

За словами Прем'єра, в цій програмі буде зафіксовано пільгові режими оподатковування для суб'єктів тваринницької сфери, зокрема, пільги з відшкодування ПДВ до 2015 року й пролонгація фіксованого сільськогосподарського податку.

Тимошенко також відзначила, що уряд буде наполягати на прийнятті законопроекту, що передбачає можливість вилучення земель несільськогосподарського призначення для громадських потреб, щоб використовувати їх надалі для здійснення проектів з розвитку тваринництва.

Голова уряду підкреслила, що уряд також має намір вжити заходів із спрощення дозвільних процедур для реєстрації й ведення бізнесу суб'єктами підприємницької діяльності у сфері тваринництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: