На українському фондовому ринку знову прогнозують падіння

Вівторок, 26 серпня 2008, 14:25

У вівторок, 26 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксоване зниження котирувань.

Як повідомляє "FundMarket", за словами трейдера ІК "Проспект Інвестментс" Богдана Вантуха, ймовірне подальше зниження індексу. Він пояснює, що "технічний аналіз показує можливість просідання ринку ще на 10%".

Аналогічну думку висловлюють аналітики КУА " ІНЕКО-ІНВЕСТ". Вони повідомили FundMarket, що "у випадку продовження активного розпродажу українських акцій, до початку вересня індексний кошик ПФТС може провалитися й до значення у 550 індексних пункти".

Російська біржа також не додає оптимізму. У вівторок ринок акцій РФ відкрився зниженням слідом за США й Азією, впливає на нього напруженість у відносинах Заходу й РФ і тенденція до зниження цін на сировину.

Реклама:

Сьогодні на ПФТС було зафіксовано зниження цін на акції наступних емітентів: ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 6,40%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 4,76%), ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (- 3,36%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 3,16%), ВАТ "Концерн "Стирол" (- 3,14 %).

Одними з небагатьох акцій, що торгуються в плюсі, стали акції ВАТ "Південний гірничозбагачувальний комбінат" (+ 2,16%).

Майже вдвічі вище спреда пройшла угода за акціями АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 91,08%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Українська іноваційно-фінансова компанія" (+ 0,35%) - майже 3 млн. грн.

З огляду на зовнішній новосний фон і безрадісний початок торгів, очікувати позитивних результатів за підсумками сьогоднішніх торгів не доведеться, вважають експерти FundMarket.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!