Суд призупинив дію постанови НБУ відносно резервування коштів нерезидентів

Вівторок, 26 серпня 2008, 12:57

Суд призупинив дію постанови Національного банку України (НБУ) про жорсткість резервування під короткострокові депозити й кредити, які залучаються українськими банками від нерезидентів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на юридичну фірму "Ільяшев і Партнери" у вівторок.

"Суд загальної юрисдикції (місто Донецьк) задовольнив клопотання про забезпечення позову іноземної інвестиційної компанії й заборонив виконання постанови правління НБУ про затвердження правил резервування коштів за притягнутими уповноваженим банком депозитами і кредитами в іноземній валюті від нерезидентів", - говориться в прес-релізі юридичної фірми.

Відповідно до прес-релізу, суд заборонив НБУ та будь-яким іншим державним органам здійснювати контроль над виконанням фінансовими, банківськими установами й іншими особами цієї постанови.

Реклама:

Як повідомлялося, постанова НБУ передбачала, що банки зобов'язані резервувати кошти за кожною операцією залучення депозиту, кредиту в іноземній валюті на термін 183 або менше календарних днів від нерезидента у розмірі 20% від загальної суми операції, замість 4% раніше. Постанова набула чинності з 1 серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: