Євро знижується відносно долара на очікуванні негативних даних з Німеччини

Вівторок, 26 серпня 2008, 10:48

Курс євро відносно долара знижується у вівторок третю торговельну сесію поспіль на очікуваннях публікації індексу довіри бізнесменів до економіки Німеччини.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Згідно з прогнозами аналітиків, опитаних Bloomberg, індекс довіри бізнесменів до економіки країни в серпні знизився відносно липневого показника з 97,5 пункту до 97,2, отримавши мінімальний рівень з вересня 2005 року.

Єдина європейська валюта також знаходиться під тиском побоювань, що можливе збільшення списань на кредитному ринку й скорочення експорту країн єврозони не дозволить Європейському Центральному банку (ЄЦБ) піти на повторне підвищення базової процентної ставки цього року.

Реклама:

"У євро є всі шанси опуститися ще нижче, - відзначає валютний аналітик Okasan Securities Co. Цутома Сома. - Гравці відмовляються ставити на євро, тому що підвищення ставки ЄЦБ навряд чи відбудеться".

Курс долара відносно європейської валюти до 8:45 підвищився до 1,4687 дол. проти 1,4754 дол. попереднього торговельного дня.

Японська ієна у вівторок також подешевшала відносно долара й торгується близько 109,70 ієни в порівнянні з 109,30 ієни на закритті в понеділок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: