Страховиків втягують в історію

П'ятниця, 22 серпня 2008, 15:33

Восени Міжнародне бюро кредитних історій почне створювати першу в Україні базу історій страхувальників.

Для ефективної роботи, на думку учасників ринку, необхідна участь не менше 50 найбільших страхових компаній, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Самі страховики ставляться до ініціативи з побоюванням, однак відзначають, що необхідність створення такої бази вже назріла.

Голова правління "Міжнародного бюро кредитних історій" (МБКІ) Ірина Миколаєнко в четвер, 21 серпня, розповіла журналістам, що збір інформації для нової бази історій і її продаж почнеться восени цього року.

Реклама:

База повинна допомогти боротися з шахрайством у вигляді покупки декількох полісів у різних страхових компаніях. Спочатку в ній будуть накопичуватися поліси КАСКО, шахрайство з якими відбувається найчастіше.

"Надалі ми маємо намір розробити таку послугу за іншими видами страхування", - відзначила пані Миколаєнко. Вартість послуги поки не визначена.

Міжнародне бюро кредитних історій - одне з чотирьох БКІ, що діють в Україні. Працює з 70 партнерами й має близько 1,2 млрд. кредитних історій. МБКІ отримало ліцензію Мін'юсту 27 січня 2007 року.

До складу акціонерів входять "Сведбанк", СК "ТАС", СГ "ТАС", Creditinfo Group, "Національна асоціація кредитних спілок України", КС "Перше кредитне товариство", КС "Фортеця", ОКС "НАКСУ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: