Курс долара відносно євро наближається до мінімуму за тиждень

Четвер, 21 серпня 2008, 17:46

Курс долара відносно євро знижується у четвер в очікуванні даних про скорочення промвиробництва у Філадельфії і публікації негативного прогнозу Conference Board щодо основних економічних показників США.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Індекс випереджальних економічних індикаторів США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, у липні знизився на 0,2%, відзначають опитані агентством Bloomberg аналітики. У попередньому місяці значення індексу знизилося на 0,1%.

У цей же час Федеральний резервний банк Філадельфії оприлюднить значення індексу виробничої активності в окрузі. Цей показник, як очікується, у серпні збільшився до мінус 12,6 пункту з мінус 16,3 пунктів місяцем раніше.

Реклама:

"Ринок надто необережно ставився до потоку негативних новин, що стосуються долара, і тепер повертається до більш збалансованого погляду щодо оцінки ризиків, - вважає валютний аналітик Dresdner Kleinwort Міхаель Клавіттер. - Побоювання щодо стану деяких фінансових установ боляче б'ють по долару".

Курс долара відносно євро знизився до 16:15 до 1,4816 дол. проти 1,4747 дол. днем раніше.

Японська валюта також зміцнила свої позиції щодо долара та торгується близько 108,20 ієни у порівнянні 109,86 ієни на закритті торгів у Нью-Йорку в середу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: