"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укравтодор" знову очолив Гуржос

Четвер, 21 серпня 2008, 15:54

Уряд України призначив головою Державної служби автомобільних доріг України ("Укравтодор") Вадима Гуржоса, який вже займав цю посаду з березня 2005 року до серпня 2006 року.

Відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів від 20 серпня, він змінив на цьому посту Петра Кравчука, який у свою чергу, змінив Гуржоса на посаді, яку він займав до останнього часу - заступника міністра транспорту й зв'язку.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна", одночасно уряд затвердив концепцію реформування системи державного управління автомобільними дорогами спільного користування.

Концепція передбачає зниження централізації управління, також за рахунок передачі служб автодоріг місцевим органам виконавчої влади.

Реклама:

Передбачається також реорганізувати "Укравтодор" і створити відповідний орган управління у складі Мінтрансзв'язку .

Концепція передбачає здійснення відповідних реформ у три етапи. На першому з них ( 2008-2009) планується розробити нормативно-правові акти, що стосуються повноважень центральних і місцевих органів влади з управління автомобільними дорогами, внести зміни до діючих документів.

На другому етапі ( 2009-2010) буде проведене розмежування системи управління автомобільними дорогами державного й місцевого значення.

На третьому етапі (2011) передбачена ліквідація на 100% ВАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", дочірні підприємства якого займаються будівництвом і ремонтом автомобільних доріг спільного користування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!