"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курс долара відносно євро знижується на очікуваннях негативних даних з США

Четвер, 21 серпня 2008, 11:32

Курс долара відносно євро знижується в четвер на очікуваннях негативної статистики промвиробництва в США й на побоюваннях щодо продовження кредитної кризи.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Американська валюта знаходиться під тиском на фоні зростання побоювань, що трейдери ф'ючерсами на долар будуть менше ставити на його зріст. До того ж негативний вплив на долар має підвищення ціни на нафту вже третій день поспіль.

"Останнім часом покупки долара виявилися надмірними, незважаючи на ослаблення американської економіки", - відзначає валютний трейдер Resona Bank Ltd. у Токіо Кеїчі Ігучі.

Реклама:

На його думку, слабкі статистичні показники в економіці США можуть викликати різке збільшення продажів американської валюти, тому що трейдери будуть виходити з довгих позицій.

Виходячи з котирувань ф'ючерсів на Чиказькій біржі, в понеділок 18% трейдерів очікувало, що Федеральна резервна система (ФРС) підвищить базову процентну ставку не менше, ніж на чверть процентного пункту на засіданні 16 вересня. Тижнем раніше на такий розвиток подій розраховувало 34% трейдерів.

Долар відносно євро в ході азіатських торгів подешевшав і торгується на рівні 1,4789 дол. проти 1,4747 дол. днем раніше.

Курс долара відносно японської валюти зміцнився й знаходиться близько 109,07 ієни в порівнянні з 109,86 ієни на закритті торгів у Нью-Йорку в середу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: