"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На фондовому ринку України стає спекотно

Четвер, 21 серпня 2008, 10:46

За результатами торгів у середу, 20 серпня, індекс ПФТС знизився до 612,57 пункту, втративши 2,63%.

Як повідомляє "FundMarket", за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 273 угоди.

Обсяг торгів склав 93 млн. грн., знизившись, таким чином, більш ніж у чотири рази в порівнянні з попередньою сесією.

У своєму коментарі директор з управління активами КУА Tiger Asset Management Юрій Ушков висловив переконання, що оскільки індекси ринків Європи й США значно знизилися, це і вплинуло на український ринок у середу.

Реклама:

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував менш різке падіння, знизившись на 1,19% до 55,40 пункту.

По закінченні торгів були зафіксовані такі результати: ВАТ "Укрнафта" (- 4,16%), ВАТ "Дніпроенерго" (- 3,65%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 2,94%), ВАТ "Київенерго" (- 1,97%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" - 5 млн. грн.

Єдиним емітентом індексного кошика, що залишився у плюсі, став "Маріупольський завод важкого машинобудування "Азов" (+ 0,41%).

Причиною, можливо, стало очікування більш повільного зростання маржі компанії, пов'язаного із збільшенням прозорості фінансової звітності. Компанія показала високий зріст у I кварталі цього року. Чисті продажі виросли на 70% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року й склали 187 млн. дол.

Загальний попит склав 187,35 млн. грн., втративши ще 4,17%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!