Вода змила тарифи

Середа, 20 серпня 2008, 17:40

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) на засіданні 21 серпня може збільшити тарифи на передачу електроенергії для енергопостачальних компаній західних областей України з метою відновлення стабільного енергопостачання потерпілих від стихії населених пунктів.

"Підвищення тарифів для обленерго західних регіонів виявиться незначним у масштабах грошового обігу енергоринку країни і практично не призведе до збільшення роздрібних цін на кВт/год. для споживачів", - повідомило джерело в Нацкомісії регулювання електроенергетики.

Як повідомляє видання "Экономические известия", необхідність підвищення тарифів викликана потребою енергопостачальників у додаткових фінансових ресурсах для відновлення ліній електропередач, які були ушкоджені під час повені 23-28 липня.

Передбачається, що НКРЕ перегляне тарифи убік їх збільшення для шести компаній: "Прикарпаття-", "Закарпаття-", "Львів-", "Чернівці-", "Тернопіль-" і "Вінницяобленерго" - за допомогою відповідного перегляду розміру інвестиційних програм цих компаній на 2008 рік.

Реклама:

У процесі перегляду Нацкомісія буде керуватися наданими обленерго актами про стан енергоустаткування, погодженими з керівниками районних держадміністрацій, з місцевими представництвами МНС, Держенергонаглядом, а також Міністерством палива та енергетики.

За даними Мінпаливенерго, найбільш постраждалою від повеней є компанія "Прикарпаттяобленерго": в Івано-Франківській області в період з 24 липня до 26 липня виявилися знеструмленими 272 населені пункти із загальної кількісті 544 по Україні.

У серпні ціна електроенергії на оптовому ринку електроенергії України становить 35,6 копійки за 1 кВт/год., роздрібні тарифи для непобутових споживачів першого класу напруги - 38,75-38,76 коп., другого класу напруги - 51 коп. за 1 кВт-год.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: