"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Французька Alstom зацікавлена модернізувати ПУАЕС

Середа, 20 серпня 2008, 15:47

Машинобудівна компанія Alstom (Франція) зацікавлена участю в модернізації роторів і конденсаторів турбін Південно-української атомної електростанції.

Про це йдеться в повідомленні Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", повідомляє агентство "Українські новини".

Зокрема, Alstom і "Енергоатом" обговорили передачу французькій компанії програми модернізації роторного парку атомних електростанцій для уточнення графіка робіт.

До того ж, директор департаменту атомних станцій компанії Alstom Ерик Леконт запропонував створити моніторингову діагностичну систему, яка дасть змогу визначити несправності на АЕС на ранніх стадіях.

Реклама:

Як повідомлялося, в лютому 2007 президент "Енергоатома" Андрій Деркач заявив, що одним з пріоритетних завдань компанії є забезпечення виконання "Комплексної програми модернізації генераторного парку АЕС за технологією французької машинобудівної компанії Alstom у 2007-2009 роках".

"Енергоатом" експлуатує 4 українські АЕС і виробляє близько 50% від загального обсягу виробництва електроенергії в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: