"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Президент відзначає недостатній рівень фінансування областей

Середа, 20 серпня 2008, 14:52

У Секретаріаті Президента відзначили, що регіони недостатньо фінансуються.

Результати селекторної наради з питань підготовки до зими, проведеної заступником голови Секретаріату Президента України Романом Безсмертним, у черговий раз підтвердили, що фінансування областей сьогодні розглядається не в економічному, а, скоріше, політичному аспекті, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Навіть з такого важливого питання, як ліквідація наслідків повені, до якого прикута увага всіх державних органів і громадян, фінансування було відкрите тільки в понеділок, 18 серпня, тобто більше, ніж через три тижні після того, як почалися відповідні роботи", - відзначають у Секретаріаті.

До того ж, існують області, які також постраждали від паводків, але вони не набули ознак стихійного лиха. Проте, таким областям, як Рівненська й Кіровоградська, внаслідок підтоплень був нанесений збиток.

Реклама:

У випадку з Рівненською областю обсяг цього збитку склав, за оцінками області, щонайменше 36 млн. грн. Разом з тим на ліквідацію наслідків підтоплення для цієї області передбачили лише 20 млн. грн.

Не в кращому стані знаходяться області, які оминула стихія, відзначають у Секретаріаті Президента. Цілий ряд важливих субвенцій фінансується недостатньо або майже не фінансується.

Заступник голови Секретаріату  заявляє про неприпустимість погіршення умов життя людей у регіонах через боротьбу за владу такими засобами.

За його словами, питання поновлення фінансування субвенцій знаходиться на контролі Голови держави, і з урахуванням того, що до кінця року залишилося 4 місяці, уряд повинен розпочати термінові дії для виправлення ситуації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: