"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курс долара залишається стабільним

Середа, 20 серпня 2008, 11:46

Курс долара стабільний відносно євро й ієни після заяв голов двох федеральних резервних банків США на користь підвищення базової ставки.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Федеральна резервна система (ФРС), можливо, буде змушена підвищити процентні ставки, щоб збити інфляцію в США, не чекаючи пожвавлення економіки й стабілізації ситуації на фінансових ринках, заявив у вівторок голова Федерального резервного банку (ФРБ) Річмонда Джеффрі Лекер.

Голова ФРБ Далласа Річард Фішер раніше у вівторок попередив, що ФРС, незважаючи на зниження цін на нафту, рано розслаблятися з приводу інфляції.

Реклама:

Ціни виробників у США (індекс PPI) у липні зросли на 1,2% щодо попереднього місяця. Це виявилося удвічі вище очікувань ринку.

З іншого боку, негативний вплив на долар має зростання цін на нафту другий день поспіль після падіння долара за підсумками торгів у вівторок і очікування інформації про можливе скорочення товарних запасів бензину в США з 9 до 15 серпня.

Американська валюта також знаходиться під тиском на фоні побоювань, що регулятори США будуть змушені надати допомогу Fannie Mae і Freddie Mac, тому що дві найбільші іпотечні компанії США, можливо, не зможуть самостійно залучити достатній капітал для компенсації втрат.

Долар відносно євро у ході азіатських торгів стабільний і торгується на рівні 1,4772 дол. проти 1,4776 дол. днем раніше.

Курс долара відносно японської валюти знаходиться близько 109,78 ієни у порівнянні 109,72 ієни на закритті торгів у Нью-Йорку у вівторок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: